fbpx
 • 1
 • 2
 • 3

Blijf op de hoogte!

Hieronder kan u enkele vooral oudere nieuwsberichten terugvinden, we gebruiken ondertussen andere kanalen om onze klanten te informeren.

Wil u dus ook op de hoogte blijven van nieuwtjes en promoties dan kan dat door in te schrijven op onze nieuwsbrief en door ons te liken op facebook!

Heeft u geen facebook, niet getreurd u kan onze berichten ook in de kolom links op deze pagina consulteren.

Windows 8.1 - de nieuwigheden

Windows 8.1 wanneer?

Windows 8.1 zal vanaf 18 Oktober 2013 verkrijgbaar zijn op alle nieuwe toestellen en ook beschikbaar voor alle bestaande toestellen.

Voor wie?

Iedereen met Windows 8 kan vanaf 18 Oktober Windows 8.1 installeren.
Windows 8.1 is een GRATIS uitbreiding voor alle bestaande Windows 8 gebruikers.

Nieuwigheden:

 • Let op deze lijst is niet compleet, maar dit zijn de zaken die mij zeker het vernoemen waard leken.
 • Op het start scherm kan je de tegels gaan groeperen in categorieën die je zelf aanmaakt.
 • Er zijn meer mogelijkheden om de tegels te gaan personaliseren in het startscherm, zo kan je bijvoorbeeld veel grotere tegels maken zodat er meer informatie van een app rechtstreeks in de tegel kan.
 • De Microsoft store is aangepast en vereenvoudigd.
 • Het uiterlijk van de nieuwe Mail app is aangepast, en tevens kan je ook schermen eenvoudiger naast mekaar plaatsen en zo verschillende apps naast mekaar op het scherm hebben.
 • De startknop is terug van weggeweest, al doet hij hetzelfde als een klik in de linkerbenedenhoek in de Windows 8.0 -> je keert terug naar het startscherm
 • Je hebt de mogelijkheid om bij het opstarten dadelijk op het bureaublad te komen.
 • Je kan ervoor kiezen om dezelfde achtergrond te hebben op je startscherm en op je bureaublad.
 • De wifi verbinding wordt sneller gemaakt waardoor bvb. je e-mails al kunnen binnen zijn tegen je de tijd hebt om de app te starten.
 • Voor toestellen met een aanraakscherm is het klavier op het scherm verbeterd qua lay-out.

Kortom toch wel een aantal leuke toevoegingen en verbeteringen, en als we deze gratis krijgen denk ik niet dat we kunnen klagen.

Opgelet met mails van uw bank, politie, ...

De laatste tijd zijn er zeer veel valse mails vooral “zogezegd” van uw financiële instelling. (bekijk ook het voorbeeld onderaan dit artikel)

Dit fenomeen noemt men “phishing” ofwel een criminele organisatie die achter uw gegevens “vist” door u te doen geloven dat u een nieuwe versie van een programma moet installeren, uw gegevens moeten gecontroleerd worden enzovoort.

Als u dan op deze link klikt geeft u netjes uw gegevens aan de criminelen die hiermee uw rekeningen kunnen misbruiken.

Dergelijke mails hebben als afzender een e-mail adres dat lijkt aan de correcte instelling toe te behoren, laat u echter hierdoor niet misleiden dit is zeer éénvoudig te doen.

Als u dieper ingaat op het taalgebruik zal u ook merken dat hier dikwijls taalfouten inzitten doordat dit vertaald is met vertaalprogramma’s die de context van de zin niet weten.

Als algemene regel geldt: wees zeer voorzichtig met links waarop u moet klikken in e-mails! Klik nooit op links die zouden van uw bank komen om gegevens te verifiëren, programma’s te installeren,...

Bij twijfel neem liever eerst contact op met de desbetreffende instelling, alvorens je uw gegevens prijsgeeft aan criminelen.

Hieronder een voorbeeld (de naam van de bank werd verwijderd), wanneer u dit snel bekijkt is dit overtuigend zeker als de mail vergezeld wordt van links naar de bank en met de correcte logos maar let op zeer gevaarlijk! 

Geachte klant,

bank x is het ontvangen van klachten van onze klanten voor onbevoegd gebruik van de bank x online accounts.
Als gevolg daarvan hebben we periodiek bank x online accounts en tijdelijk de toegang van die rekeningen waarvan wij denken dat zijn kwetsbaar voor de onbevoegd gebruik.
Dit bericht is naar u gestuurd van bank x, omdat we hebben gemerkt ongeldige login pogingen op uw rekening, als gevolg van deze zijn we tijdelijk beperken en het beperken van uw account toegang tot we uw identiteit te bevestigen.
Om uw identiteit te bevestigen en te verwijderen uw account beperking, volg dan de referentie-link.

en hier volgt dan de link om op te klikken

Windows 8 vliegensvlug?

Op 14/9/2011 werd de developer preview van Windows 8 vrijgegeven.

Deze hebben we natuurlijk al eens geïnstalleerd en ik moet zeggen het is redelijk schrikken de nieuwe metro interface die vooral gericht is op het gebruik met tablet pc's is totaal anders dan wat je nu had met Windows 7.

Je merkt duidelijk dat de focus hier ligt op een aanraakscherm en steeds minder op het werken met muis en klavier.

Over de functies en veranderingen ga ik hier nog niet te veel vertellen, maar de opstart is in elk geval zeer snel Microsoft zegt zelf 8 seconden en verspreidde dan ook dit filmpje:

3D laptop zonder bril

3D zonder het bijhorende brilletje!

Toen ik vorig jaar de eerste 3D laptops van Toshiba op een beurs zag, vond ik dit wel leuk maar het bijhorende brilletje was er voor mij teveel aan.
Met zijn allen naar een film kijken op de 3D-tv met bril tot daar aan toe maar voor je laptop spelletjes spelen met een brilletje leek me een brug te ver.

Toshiba kondigt volgende maand (8/2011) hun eerste 3D laptop aan waar geen brilletje meer voor nodig is.
Deze Qosmio F750 3D maakt gebruik van een speciaal zogenaamd "lenticulair" scherm.
De webcam volgt ook de bewegingen van de ogen om dit 3D effect te bekomen.
Prijzen zijn nog niet gekend maar zullen zoals bij iedere nieuwe technologie wel stevig zijn.

We zijn benieuwd om dit toestel te zien en de verdere ontwikkelingen van deze technologie te volgen.